Totul despre tratamentul hipertensiunii arteriale: un interviu cu un medic cardiolog

Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente boli ale sistemului cardiovascular.

17,5 milioane

În fiecare an, 17,5 milioane de oameni mor din cauza bolilor cardiovasculare.

85%

Mai mult de 85% din decese provin din atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale declanșate de hipertensiune arterială.

95%

95% din atacuri de cord premature și accidentele vasculare cerebrale pot fi prevenite.

De ce se uzează vasele? Cum reacționează inima la îngrijorări? Cum de a diagnostica probleme cu sistemul cardiovascular? Ce provoacă hipertensiunea la tineri și cum să o trateze? Despre aceasta și multe altele a relatat medicul-cardiolog cu experiența de 30 de ani, doctor în științe medicale, profesor Aurel Railean.

— Bună ziua, Aurel. Care este vârsta medie a persoanelor cu presiune ridicată astăzi?

— Bună ziua. În fiecare an, scala de vârstă a incidenței scade. Cu cinci ani în urmă, vârsta medie ar putea fi considerată 40-45 de ani, astăzi – 35 de ani.

— Care este motivul pentru asta?

— Hipertensiunea este numită astăzi «boala stilului de viață modern». Acest lucru se datorează factorilor cheie care contribuie la creșterea presiunii: activitatea fizică scăzută, excesul de greutate corporală, consumul excesiv de sare.

— De ce crește prevalența hipertensiunii arteriale cu vârsta?

— Acest lucru se datorează uzurii și îmbătrânirii pereților vaselor. Arterele devin mai rigide, ceea ce face ca funcția de relaxare a mușchiului cardiac să se înrăutățească. Hipertensiunea cronică deformează peretele subțire al vaselor cerebrale. Ca rezultat, fie se subțiază complet și, la un moment dat, se rupe, fie se deformează și se îngroașă, reducând lumenul vasului.

— Care este pericolul hipertensiunii arteriale?

— Presiunea crescută determină hipertrofia miocardică a ventriculului stâng, care duce la insuficiență cardiacă. În vasele se formează plăci aterosclerotice, din cauza cărora se poate dezvolta un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral. În plus, din cauza tensiunii arteriale crescute, toate organele suferă: creier, inimă, rinichi și artere.

— Tinerii nu le este frică de un accident vascular cerebral și atac de cord?

— Este o concepție greșită. Un atac de cord și un atac vascular cerebral afectează toată lumea și se poate întâmpla la orice vârstă (deși, desigur, cu cât persoana este mai în vârstă, cu atât este mai mare probabilitatea). Mai mult decât atât, bărbații de vârstă mijlocie (40-50 de ani) mor de accident vascular cerebral de o dată și jumătate mai des decât femeile. Și unele tipuri de accident vascular cerebral apar cel mai adesea cu bărbați tineri (25-35 ani) după o creștere accentuată a tensiunii arteriale.

— În afară de creșterea tensiunii arteriale, există și alte semne care vorbesc despre dezvoltarea bolii?

— Există cinci semne care nu sunt asociate cu hipertensiune arterială:

  1. dureri de cap după trezire;
  2. amețeli;
  3. tinitus;
  4. apariția petelor luminoase în fața ochilor;
  5. sângerări nazale.

— Este adevărat că stresul provoacă o criză (un salt brusc de presiune)?

— Criza poate fi provocată nu numai de stres, ci și de stres mental excesiv, de supradoză de alcool sau medicamente. Dacă simțiți o durere de cap severă sau greață și pielea este acoperită cu pete roșii – chemați o ambulanță. În caz contrar, cazul se poate termina cu edem cerebral sau accident vascular cerebral.

— Poate fi tratată hipertensiunea arterială?

— Hipertensiunea arterială, ca orice altă boală, este mai bine tratată în stadiul incipient. În special, persoanele, ale căror rude au suferit de boli de inimă trebuie să facă griji – în majoritatea cazurilor, hipertensiunea devine o boală ereditară. Terapia modernă include medicamente care, spre deosebire de medicamentele învechite, nu perturba metabolismul carbohidraților, lipidelor și purinei, nu rețin lichidul în organism, nu inhibă activitatea sistemului nervos central.

— Aceștia sunt probabil foarte scumpe?

— Majoritatea medicamentelor moderne pentru hipertensiune arterială sunt în medie cu 80% mai scumpe decât predecesorii lor. În practică, folosesc un medicament natural ieftin și foarte eficient Cardione. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l spuneți despre acest medicament că ar trebui luat cu un curs și nu pe viață.

— Cum ajută Cardione la hipertensiune arterială?

— Compoziția Cardione-ului include Beta-blocante naturale și inhibitori care reglează activitatea inimii și controlează astfel încât să nu fie eliberat prea mult sânge în vase. Deoarece fluxul excesiv de sânge în combinație cu o scădere a tonusului provoacă o creștere a presiunii.

— Cum acționează medicamentul?

— În timpul administrării Cardione-ului, pacientul este imun la fluctuații bruște de presiune în timpul orelor de noapte și dimineața. Medicamentul ameliorează sarcina din mușchiul inimii și îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce permite reducerea frecvenței accidentelor vasculare cerebrale, care, la fel ca infarctul miocardic, se întâmplă cel mai adesea dimineața devreme. Tensiunea arterială pe timp de noapte scade cu aproximativ 10%, și organismul reacționează la aceasta prin eliberarea hormonilor catecolamine care ajută la menținerea nivelului de presiune. Cardione nu numai că subţiază sângele, ci și afectează vasele înfundate, curățându-le și dilatându-le. Murdărirea vaselor cu colesterol este principala cauză a hipertensiunii arteriale.

— Depinde prescrierea Cardione de vârsta pacientului și are restricții pentru administrare?

— Nu. Este folosit indiferent de vârstă. De obicei, terapia la hipertensiune arterială este prescrisă individual. Înainte de a începe tratamentul, pacientul este examinat pentru a afla dacă există modificări ale inimii, rinichilor, glandelor suprarenale. Pentru o valoare mai precisă, tensiunea arterială este măsurată pe ambele mâini. Hipertensiunea arterială este adesea însoțită de tulburări ale tractului gastro-intestinal, boli cardiace coronariene, ateroscleroză. Diferența importantă a Cardione-ului este că nu afectează activitatea organelor. Singura sa contraindicație este intoleranța individuală a componentelor.

— Când pacientul va simți îmbunătățiri cu Cardione?

— Un curs durează 28 de zile. Desigur, rezultatul depinde de gradul de hipertensiune arterială, dar rata medie de îmbunătățire a bunăstării este de 3-7 zile.Presiunea va scădea și, împreună cu aceasta, vor începe să treacă migrene, amețeli, tinitus, meteosensibilitate și insomnie.

— Adică, Cardione nu numai că reduce presiunea?

— Acționează complex:

  • îmbunătățește circulația sângelui și tonul;
  • curăță vasele de plăci de colesterol;
  • îmbunătățește starea sistemului cardiovascular;
  • previne dezvoltarea aterosclerozei.

— Vă mulțumesc foarte mult pentru interviul. A mai rămas ultima întrebare: unde se poate cumpăra Cardione?

— Mulțumesc pentru invitație. Îi sfătuiesc pe pacienții mei să achiziționeze Cardione pe site-ul producătorului. Acest lucru va proteja împotriva achiziției de falsificare și oferă o șansă de a obține medicamentul la un preț avantajos.

Aveți timp să comandați Cardione. Reducerea nu mai funcționează în

09 : 54

39$ 78$

Alegeți țara:

Vă rugăm să introduceți numele:

Introduceți numărul de telefon:

Comentarii
Augustin Danici
10.06.20
Mama mea întotdeauna scade presiunea urgent, dar nu bea nimic pentru a menține sănătatea inimii. Sper că interviul dvs. o va face să convingă.
Miriam Botnari
11.06.20
nu se poate juca cu presiune. Deci, este mai bine să nu o scădeți, ci să o tratați.
Timotei Marin
12.06.20
Mi s-a întâmplat. Nu am putut lucra în mod normal și să trăiesc deloc. Am băut pastile pentru presiune permanent, au început probleme ale ficatului. Medicul mi-a prescris Cardione natural. Am băut timp de o lună și crizele au trecut, așa cum nu au fost. Presiunea s-a normalizat (a fost 160-170 la 95-100), iar acum 130-120 la 80-85 stabil, fără să iau orice comprimate de întreținere. Mă simt minunat, oboseala și slăbiciunea veșnică au dispărut.
Silvia Onica
13.06.20
Vă mulțumesc pentru un articol minunat! Toți pacienții hipertensivi vor fi utili să citească și să învețe ceva nou pentru ei înșiși în ceea ce privește tratamentul.
Laura Pascual
14.06.20
Am, de asemenea, o presiune crescută, trebuie să încerc. Vreau să o reduc o dată pentru totdeauna!
Oliviu Bătrâncea
15.06.20
Nu am reușit să scap de hipertensiune o dată pentru totdeauna, dar am reușit să stabilizez presiunea, datorită unui tratament corect selectat. Este meritul doctorului meu. Mi-a luat medicamentul care reduce tensiunea arterială și curăță vasele de sânge - Cardione. Am luat-o de 2 ori pe zi câte o pastilă. Timp de șase luni, presiunea este normală, mă simt treaz. Totul e în regulă.
Alexandra Dogotari
16.06.20
Exact asta am căutat atât de mult timp! Mulțumesc.
Ovidiu Bercovici
17.06.20
Trebuie să cumpăr pentru mama o astfel de medicament, pentru că bea aceste pastile în mod constant, iar aceștia sunt doar o otravă.
Ion Lupu
18.06.20
Am hipertensiune arterială de peste 40 de ani! Tabletele mențin mai mult sau mai puțin presiune, iar dacă nu beau, atunci pot să plec în lumea cealaltă.
Corina Pâslaru
19.06.20
Am fost monitorizat cu hipertensiune arterială de 20 de ani de la un terapeut. Acum am 58 de ani pentru a fi clar când mi-am doborât această hipertensiune arterială. Am luat în mod constant diferite pastile pentru a menține presiunea în «limitele». A ajutat, dar dacă nu bei o pastilă dimineața, presiunea crește până seara. Prietenii mi-au sfătuit un medic bun, care mi-a prescris Cardione. Și viața mea s-a schimbat în bine! Presiunea s-a normalizat, a trecut greutatea durerii și zgomotul în cap, a încetat să tragă în piept. Chiar am dormit bine, deși toată viața am suferit de insomnie. Știți, n-am crezut niciodată în tot felul de metode și tehnici medicale, cu excepția celor tradiționale. Dar am început tratamentul cu medicamentul Cardione și mi-am dat seama că am greșit și am băut prea multe medicamente grave. Dacă aș începe tratamentul corect, atunci nu ar exista probleme cu rinichii. Dar principalul lucru este că acum nu există probleme cu presiunea. Sunt foarte mulțumită.
Vrei să scrii un mesaj?
Construiți o mască de față transparentă dintr-o sticlă de suc
Designerul industrial Mark Sanders ne arată noul său design îmbunătățit.